БОРБА С БАКТЕРИИТЕ В УСТНАТА КУХИНА

бактерии

Борба с бактериите в устната кухина

За голяма част от хората под почистване на устната кухина разбират да измият зъбите с четка и да изплакнат устата със специална вода. Но по този начин почиствате устата си само една трета!

Бактериите живеят и се размножават не само върху зъбите и между тях. Огромно количество бактерии се натрупва върху езика, а също така на бузите. Езикът е основният дом на бактериите. Заради структурата си върху този орган се натрупват в пъти повече, спрямо зъбите. Ако си мислите, че при хората, които се хранят правилно, не се появяват бактерии, заблуждавате се. Частици от храната и мъртви епителни клетки се натрупват върху езика на абсолютно всеки човек. След това започва тяхното разлагане, което образува благоприятна среда за бактерии. И точно те провокират развитието на кариеси, пародонтоза, а също така влияят на дъха в устната кухина.

С бузите нещата са същите: върху тях остават остатъци от храната и образуват идеална среда за бактерии.

Как правилно да почистваме устата?

почистване

Специалистите настоятелно препоръчват да почиствате устната кухина изцяло, за да намалите броя на вредните бактерии в нея. Ако не знаете, малките четчици или орнаментите върху задната част на четката са предназначени за почистване на бузите. Разбира се, с тази част може да почиствате и езика, но за по-качествено, дълбоко почистване на езика има специални стъргалки.

Между другото, в Древен Китай преди да започне празник, хората за използвали специални стъргалки за език. Смятало се е, че почистването на езика помага да се оцени истинският вкус и пикантност на ястията!

Древните китайци са имали такава обща церемония за почистване на езика и се е възприемала като „нищо особено, просто почистване”, но за съвременния свят тази процедура, която се прави на обществено място, може да предизвика недоумение у другите и дискомфорт у вас.

Естествено, почистването на зъбите, езика и бузите е по-уместно да става у дома, сутрин и вечер. Но ако нямате такава възможност, има алтернативен вариант.

ФИТОСПРЕЙ С ПРОПОЛИС ЗА УНОЩОЖАВАНЕ НА БАКТЕРИИТЕ В УСТНАТА КУХИНА

Ще започнем с това, че фитоспреят не е за изплакване на устата и не премахва остатъците от храна. Фитоспреят е продукт, който се бори точно с тези бактерии, които се намират върху бузите, езика и другите части в устната кухина.

фитоспрей

Фитоспреят се използва, когато в устата няма остатъци от храна. Тоест преди употреба е необходимо да се изплакне устата с обикновена вода, а най-добре с фитовода и след това да се използва фитоспрея.

Той се бори с причините за появата на лошия дъх и проблемите в устната кухина – с бактериите. Той не маскира проблема, а ден след ден подобрява състоянието на венците и лигавицата.

Фитопреят „Свеж дъх“ на Dr. Taiga е натурално и ефективно средство с екстракт от алтайски прополис от Тайгата, който е известен със своите бактерицидни и регенериращи свойства. Освен прополис, в състава на продукта има левзея (маралов корен) и бергения за подсилване на ефекта.

Фитоспреят не съдържа спирт, той е направен на водна основна. Благодарение на удобното пръскало това е много икономичен продукт. Стига за около 250 пръскания.

СИЛАТА НА ПРОПОЛИСА

Прополисът е пчелен продукт, по друг начин го наричат „пчелен клей”. Този клей пчелите използват за запълване на празнините, регулиране на проходимостта на прореза, дезинфекцират кошера и поддържат постоянно стерилно пчелното гнездо, а също така изолират проникването на чужди тела в кошера.

прополис

Прополисът отдавна се използва в народната медицина като продукт с широк спектър на действие. От древни времена лечителите са смятали (и не без основание!), че ако се дъвчи прополис в първоначалната му форма, може да се предпазите от болки в гърлото и дори да излекувате ангина. Активно се използва и в официалната медицина. Благодарение на силното си антисептично свойство прополисът помага за бързото заздравяване на рани.

Пчелният клей има много сложен химичен състав. В него има 16 вида органични вещества! Състои се от различни смоли, масла, алкохоли, протеини, а също така восък, цветен прашец, витамини, захар и други съставки. Притежава уникални качества: дори и след преработка на висока температура той не променя свойствата си. Това позволява да се приготвят от него най-различни продукти.

Благодарение на уникалния състав на пчелния клей употребата на препарати с този продукт от пчеларството води до видимо намаляване на проблемите с кариесите. Също така това природно вещество се използва като местно обезболяващо средство при лечение на устната кухина, венците и зъбите. Пчелният клей е много ефективен за премахване на лошия дъх.

ЛЕВЗЕЯ

Левзеята е рядко ендемично растение в Южен Сибир. То расте само там. От официалната медицина е признато за ценно лечебно растение, което притежава много полезни свойства: тонизира, стимулира, възстановява. Освен това има приятен сладък вкус и оказва тонизиращо влияние върху венците.

левзея

БЕРГЕНИЯ

Екстрактът от бергения отдавна се използва за изплакване на устата при стоматит, възпаление на езика и венците, при гъбични лезии по лигавицата, при пародонтоза и болки в гърлото. Получава се от растение, което ботаниците наричат каменоломка. Бергенията има сложен химичен състав, в който най-важна роля имат дъбилните вещества, гликозидите, фитонцидите, глюкозата, захароза, аскорбиновата киселина, желязо, манган, мед.

Както виждате съставът на спрея предполага, че той трябва да се използва за премахване на бактериите в устната кухина, подобряване на състоянието на лигавицата и венците, премахване на лошия дъх, а също така като местен антисептик.

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК