КАКВО СЕ КРИЕ В КОДОВАТА ФРАЗА „ОНЕЗИ ДНИ”?

онези дни

Какво се крие в кодовата фраза „онези дни”?

Така се случи, че всеки ден в живота на жената е особен. Природата я дарила със способността да възпроизвежда потомство, а всеки ден цикълът на жената носи определена информация, послание и енергия. Има и такива дни, когато няма много енергия и сила, а има и такива, когато се увеличава работоспособността и дори може да преместите цяла планина.

ЗАЩО СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА?

Това е един и същи цикъл, който се дели на 4 фази.

  • Фоликуларна фаза – периодът от първия ден на менструалния цикъл до овулацията, около 14 дни.
  • Овулация – настъпва след фоликуларната фаза, продължава около три дни.
  • Лутеална фаза – времето между овулацията и началото на цикъла, средна продължителност около две седмици.
  • Пречистващи дни – „особени”. Тази фаза също така са включени 2-3 дни до началото на пречистващия процес.

цикъл

ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА ЦИКЪЛА: АЗ МОГА ВСИЧКО

Характеризира се с прилив на сила и енергия. В този период жените се чувстват олекотени и уверени. Справяте се със спорове, бързо и лесно вземате решения, психоемоционалното състояние е стабилно. Създава се впечатление, че идването на „онези дни” е сходно на ураган и буря – връхлетяла, предизвикала фурор, а когато изчезне всички се отпускат и са готови да продължат нататък. Да живеят, да творят и да се радват.

Дошла тя (овулацията) и набрала сили

След първата фаза жената получава нови сили, тя е пълна с енергия и нови идеи. Физическите усещания също се подобряват. Жената става по-стройна, вече не се задържа течност, коремът отново е плосък, а видът на кожата значително е по-добър. Позитивното възприемане на собствения организъм се пренася и на другите сетива: зрението става по-остро, мирисът – по-интензивен, а сърцето е открито за нова любов! Възможно е, това състояние да е дадено на жената, за да открие своя партньор…

онези дни

ВТОРАТА ПОЛОВИНА ОТ ЦИКЪЛА: АЗ НИЩО НЕ МОГА

Втората половина от цикъла се характеризира с невероятна активност на хормона прогестерон, заради което се задържа вода в тъканите, и това, разбира се, се отразява на външния вид на жената. Отича лицето, краката, понякога се появяват неприятни усещания по тялото. До известна степен изчезва пластичността и грацията, движенията стават по-сковани, спортните натоварвания – по-трудни.

А тогава идва времето, когато жената става уязвима.

Умората идва моментално, не позволявайки на работните дни дори да започнат, разказите и действията на колеги и приятели депресират, ежедневните задължения натоварват. Всичко дразни! Чувството на беззащитност и уязвимост преследва жената. И понякога искате просто да спрете колата по средата на пътя, да вземете одеяло, да легнете на задната седалка и да проспите целия ден, точно в този момент, независимо къде се намирате.

онези дни

СЛУШАШ ЛИ МЕ?

В този период се препоръчва внимателно да се отнесете към душевното си състояние, да се вслушате в организма си и да отделите време за себе си.

За жалост, много жени не умеят да обръщат внимание на тези сигнали на организма и смятат състоянието си като неправилно, като проява на слабост. Но всъщност е точно обратното. Независимо от желанието на жената организмът върши страхотна работа и практически всички сили отиват за този тежък процес, за създаване на нов живот. Заради това чувствата и емоциите на жените, разбира се, остават на последен план. И между другото, промяната в настроението и умората означават, че в организма на жената всички репродуктивни органи и системи работят перфектно.

АЗ СЪМ СМЕШЕН ПЛАЧЕЩ ГЛАДЕН ХИПОПОТАМ

Между другото, към емоционалната нестабилност на жената по време на тази фаза добавяме още един проблем. При много жени след овулация мастните жлези работят на пълни обороти, пъпки се появяват по всички части на тялото, което много разстройва женския пол. Отражението в огледалото е депресиращо, искат да „изядат” тази мъка с шоколад или просто да седнат и да поплачат, а може и да се посмеят.

онези дни

Променящото настроение от смях към плач е предизвикано от високото ниво на прогестерон. Не всяка жена задължително изпитва това чувство, но ако го има, то това е абсолютно нормално. В периода преди „онези дни” жената често се чувства не особено желана и всичко, което иска, е да се скрие в някоя дупка и никой да не я пипа.

Да и през първите дни на „онези дни” настроението още не е добре. Спазмите в стомаха, подутият корем и неприятната болка в гърба влошават и без това лошото усещане. Но всяка жена знае: скоро всичко ще мине и ще настъпи този период, когато тя отново ще премества планини!

Много жени в периода на „онези дни” прекъсват съня си, за да сменят превръзката. От това се нарушава биологичният ритъм, жената не се наспива и става още по-раздразнителна.

Във всяка фаза от женския цикъл се обърнете към специалните продукти за женската хигиена „Енергия на билките”. Серията с натурални съставки е създадена според нуждите на всеки ден от всяка фаза на женския цикъл. През първите три фази използвайте колкото е необходимо всекидневните превръзки с фитомембрани. В дните на последната фаза – превръзките, предназначени за „особени” дни. За жените, които с цялото си тяло усещат идването на „онези дни”, специалистите на корпорацията създадоха специален течен фитопластир, който премахва неприятното усещане и оказва затоплящ ефект.

енергия на билките

Доверете се на продуктите от серия „Енергия на билките” и нека вашият живот бъде пълен само с приятни усещания!

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК