ТРИ СТЪПКИ ЗА КРАСИВИ КРАКА

краката

Три стъпки за красиви крака

Грижата за кожата на краката също е толкова важна, колкото за кожата на ръцете. Някои ще кажат, че ръцете се виждат, а краката често са скрити в обувките. Но не трябва да полагаме грижи само заради красотата. Лошата хигиена или слабият интерес към краката може да доведе до сериозни проблеми, в това число и от медицински характер.

Знаете ли, че в Древна Гърция е било прието да се целуват краката на знатните хора? Трябвало е да полагат големи грижи за кожата на краката, за да не миришат и да не изглеждат зле. А цариците Клеопатра и Нефертити са били любители на СПА процедурите за крака. Дори френският крал Луи XIV не се притеснявал от тази процедура.

Съществуват много проблеми, засягащи кожата на краката. Често хората ги прикриват под чорапите или обувките. Но със сигурност всеки иска кожата му да бъде мека и нежна, както в детските години.

Ще ви споделим три стъпки, които ще възстановят мекотата, гладкостта и прекрасния външен вид на кожата на краката.

  1. Здравословна хигиена и сухота.

За да се избегне обрива по краката и неприятната миризма, проследете тяхната сухота и не пренебрегвайте хигиената. Използвайте специални антибактериални продукти и дезодориращ крем за крака, който ще ви помогне да избегнете излишното потене и влага в кожата. Имайте предвид, че за пълното изсъхване на обувките са необходими повече от 24 часа. Заради това е по-добре да се сменят по-често. Ако е възможно, не носете едни и същи обувки повече от три дни подред и след това сменете с други. Не забравяйте, че спортните обувки при активно натоварване страдат най-много от потенето, отколкото всяка друга обувка.

краката

Лайфхак: купете си специална електрическа сушилня и дезодорираща пудра за обувки, така вие винаги ще бъдете със сухи обувки с приятен аромат.

краката

  1. Избирайте удобни обувки.

Един от важните аспекти за грижа на краката е правилната обувка. Именно неудобната обувка може да бъде причина за всеки един проблем. Обувайки сутрин неудобни обувки, вие ще се чувствате дискомфортно, може да ви се развали настроението и да се скарате с някого. Запомнете, колкото и да е модерна една обувка, тя не трябва да е много тясна, в противен случай ще се появят мазоли. Избирайте обувки, направени от естествени материали, които позволяват на краката да дишат и не дават да се натрупва влага и бактерии. А също така изберете средна височина за токовете. Безспорно обувките на високи токчета са красиви, но е по-добре да ги оставите за специални случаи. Според ортопедите, идеалната височина на тока е 6,25 см.

краката

Препоръчваме ви: ако вашите крака често отичат, а в края на деня усещате тежест, задължително си закупете специална емулсия, която ще ви помогне да се избавите от този неприятен проблем. Между другото, съществуват специални напитки, които също ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

  1. Правете си СПА процедури и им осигурете пълноценна грижа.

краката

Краката също се нуждаят от „разтоварващи” дни, именно заради това може често да си правите ванички за крака, а също така масаж. Все пак на стъпалата се намират биологично активните точки, които пряко влияят на самочувствието и здравето на човек. Използвайте масажно масло с етерични масла и едновременно с масажа ще получите бонус процедура – ароматерапия.

краката

За ежедневна грижа и подхранване на кожата използвайте крем за крака. Един път месечно си правете пилинг. За премахването на вроговените клетки ще ви помогне специалният пилинг за крака от серия Snake Oil. Той отлично почиства кожата, изравнява цвета и релефа.

Съвет: не забравяйте да премахнете от стъпалата загрубялата кожа, точно тя често влошава външния им вид. За тази процедура вземете пила за педикюр и почистете краката.

краката

Вслушайте се в нашите съвети и препоръки и нека кожата на вашите крака винаги бъде мека и нежна!

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК