ПРОГРАМА „НА КОЛКО ГОДИНИ Е ВАШАТА КОЖА?“

години

Програма „На колко години е вашата кожа?“

По документи сте на 55 години, но по душа сте малко над 35, а в отражението на огледалото… някаква друга жена, която прилича на вас, но е много по-стара. Тъжно, несправедливо, но този дисонанс най-често е наше дело. Физиологичното стареене е естествен и логичен процес, но ние го ускоряваме допълнително.

На кожата може да влияем отвън, но важно е с какво се храни човек. Основният „крем” за кожата е кръвта. Тя снабдява дермата с всички необходими витамини и микроелементи, които получава от храната.

Но заради забързания ритъм на живот, съвременният човек не внимава с какво се храни. Трудно проследява дневното си меню, в което трябва да има правилни мазнини, сложни въглехидрати и качествен протеин. Няма време, а мозъкът крещи, че спешно се нуждае от енергия! Моментално му се дават бързи въглехидрати (бонбони, кифли и др.), с други думи – захар. Бързо получаваме енергия и толкова бързо я губим. Нуждаем се от все повече и повече глюкоза. Мозъкът се презарежда, а другите клетки на организма не се нуждаят от толкова глюкоза, те остават гладни, а кръвта става „сладка”.

Получава се „захаризиране на клетките” – гликация. Когато нивото на глюкозата в кръвта рязко се повиши, захарните молекули започват да се прилепват към протеиновите влакна. Захарта ги покрива, оковава, „карамелизира”. Колагенът, натоварен с глюкоза, става твърд. Когато към молекулата на протеина се присъедини захарна молекула, те образуват увредена, некрасива молекула, наречена AGE. Захарта нарушава обновяването на кожата, тя губи стегнатостта, еластичността си, тоест лишава се от основата си. Кожата, увредена от гликостареенето, изглежда изтощена, цвета на лицето става блед, жълтеникаво сив.

 „Захарното стареене” може да се прояви във всяка една възраст. Гликацията е не само стареене на кожата, озахаряването разрушително влияе на целия организъм. На първо място, на съдовете, особено съдовете на долните крайни, на работата на бъбреците, на зрението. Последователно всички системи в организма страдат.

Точно така старее кожата отвътре… Към тези фактори се присъединяват и външните негативни въздействия – ултравиолетовите, сини лъчи, неправилната грижа и много други. Такава комбинация води до забързване на стареенето.

Ако сте решили да вземете мерки сега: използвайте качествена етапна грижа, намалете количеството захар в дневното си меню, подхождайте внимателно към храненето. Но, първо, започнете с „основно почистване”. Не поставяте нови тапети на разрушени стени, нали? По същата причина и подмладяването на организма започва с почистване. Детоксикационната програма е началото на вашия път към курса „На колко година е вашата кожа?”

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК