ПАДНАЛ ОТ ЛУНАТА? ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА АЛУНИТ.

Кристала Алунит е бистър естествен минерал, който образува соли, наречени Алум. Кристалът има планинско-вулканичен произход, и се образува в горните слоеве на земята. За образуването на алунитни кристали са необходими температури от +41… +390 ° C и наличието на сулфатни води с пирит.

Ако все още мислиш, че Алунитът е магически кристал от Луната, тогава ти… може би си прав! Но в този случай Луната трябва да е на едно от следните места!

Югоизточна Азия

Именно на територията Югоизточна Азия около XV век са открити кристални отлагания, както и свойствата на Алунита. Сега в Югоизточна Азия има 10 уникални страни: Мианмар, Индонезия, Малайзия, Тайланд, Камбоджа, Бруней, Виетнам, Филипините, Лаос, Сингапур. Преди много векове тук са открити залежи от кристала, които по-късно местните жители започват да използват като антисептик, както и за спиране на кървенето. А също и като магически кристал, с помощта на който са се извършвали ритуали. Между другото, все още най-голямото находище на Алунит е във Филипините. Именно там, в местните мини се добиват първични камъни с най-добро качество.

Италианската провинция Лацио

1824 – именно тогава кристалът получава първото си име и научно описание на свойствата си. Жан-Клод де Ламеттри го нарича „Алум камък“. И около 30 години по-късно, друг френски геолог, му дава името Алунит. И това име използваме и до днес.

Рим

Древният римски учен Плиний Старейшина виден практикуващ лекар, оценява всички постижения на науката и технологиите според степента на полезността им за обществото. Той описва свойствата на Алунита в своя материал „Естествена история“. Смятайте колко високо е оценил свойствата на този минерал, които са подробно описани от него.

Древен Египет и Вавилон

Първото, най-ранно споменаване на този минерал може да се намери на Вавилонски каменни надписи и папирусите на Древен Египет. От тези древни източници е ясно, че в онези дни хората са знаели, че Алунита лесно се разпада на прах, лесно се разтваря във вода, помага да се спре кръвта и има антимикробни свойства.

Как се използва Алунт в наши дни?

В днешно време кристалът Алунит се използва като естествен дезодорант. Вие поличавате в ръцете си 100% натурален продукт, изпитан във времето, с качество потвърдено от компания ТианДе.

За тези, които предпочитат дезодоранти-спрейове, TianDe предлага дезодорант-спрей с активен фитоминерален комплекс и Алунит.

Уникални свойства на дезодоранта с Алунит:

  • елиминира причината за неприятната миризма (бактериите);

  • надеждно защитава без да нарушава функцията на потните жлези;

  • помага за облекчаване на сърбеж и зачервявания по кожата;

  • успокоява раздразнената кожа след бръснене;

  • не оставя петна върху дрехите;

  • подходящ за мъже и жени;

  • подходящ за използване на стъпалата и дланите.

Както вече разбрахте, кристала Алунит няма нищо общо с Луната. Но сега знаете историята на кристала и полезните му свойства. 💎

 

ОТЗИВИ:

Вход