МЪЖКАТА КОЖА СЪЩО СЕ НУЖДАЕ ОТ СПЕЦИАЛНА ГРИЖА

грижа

Мъжете също се нуждаят от специална грижа

Според много хора мъжете не се нуждаят от никаква грижа за кожата на лицето. Това съвсем не е така! Всяка кожа, без значение пола и възрастта, се нуждае от базова грижа.

Като цяло мъжете нямат голям ентусиазъм да избират нов крем за лице и заради това няма да ви описваме многостепенна система за грижа на мъжката кожа, нито ще включим много продукти. Ще подходим мъжки по темата и ще обясним основните етапи за грижа и необходимото време за тях.

Предварително искам да уточня, че основната грижа за кожата не се ограничава до използване на гел за бръснене и успокояващ лосион. Има още няколко етапа, които ще ви отнемат около 80 секунди от скъпоценното време.

Мъжка експрес рутина или основна грижа за мъжката кожа

ЕТАП 1: Почистване (ежедневно, около 30 секунди)

Измиването на лицето сутрин и вечер е задължителна част от стандартната хигиена на човек. И ако това се прави от всеки мъж, то със сигурност не всеки използва специални средства. Искам да ви припомня, че през деня бактерии, прах и мръсотия се наслояват по повърхността на кожата и се смесват със себума. При недостатъчно почистване тази „ядрена” смес отива в порите, размножава се и води до появата на акне и черни точки. Точно заради това не трябва да се срамуват мъжете, ако имат измиващи средства сред своите продукти. Правилно е! Все пак не бива да са с пъпки и черни точки като тийнейджър.

грижа

ЕТАП 2: Ексфолиране (2-3 пъти седмично, 30-60 секунди)

Ако искате вярвайте, или не, третирането на лицето със скраб или пилинг все още не е повредило нито един мъж! Първо, с тази процедура ще почувствате лицето си по-леко и освежено. Второ, визуално кожата ви ще изглежда по-добре. Като цяло процесът на ексфолиране стимулира естествения процес на обновяване, което означава, че възвръщате здравия, свеж и млад вид на кожата. Кой би се отказал от това?

грижа

ЕТАП 3: Хидратация (ежедневно, 10 секудни)

Кремът не е просто продукт, който успокоява кожата и премахва чувството на стегнатост. Използването на крем е необходима стъпка в грижата, която също ще помогне за запазването на младия и приятен външен вид. Използването на крем е препоръчително и при мазна кожа, защото точно липсата на влага води до поява на излишен себум. Мъжете с такъв тип кожа трябва да избират продукти с лека гелова текстура, която бързо попива и не оставя лепкаво усещане.

грижа

ЕТАП 4: Защита от слънцето (10 секудни)

Дори ако се придвижвате само с кола, се нуждаете от защита от слънцето. Има вредни лъчи, които могат да достигнат до вас, дори през отворения прозорец на колата или под чадъра на плажа. Заради това кремът със SPF е от голямо значение, ако не искате да остареете по-бързо и да изглеждате като дядо до жена си. Нанесете слънцезащитен крем след основаната грижа като финален етап или използвайте овлажняващ крем със слънцезащита. Между другото, слънчезащитният крем трябва да се нанася няколко пъти през деня. Предполагаме, че може да забравите един-два пъти, но трябва да се постараете първите няколко дни и с времето ще ви стане навик.

грижа

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ЕТАП (за напреднали)

Ако сте усвоили тези четири етапа, то следващите два няма да ви се сторят сложни. Просто се нуждаете от малко повече време.

СЕРУМ

Това е шпионски трик! Ако го използвате, може да достигнете абсолютно красива и млада кожа.

грижа

Серумът прониква там, където обикновените средства не могат заради големите молекули. Серумите се отличават с висока концентрация на активни съставки и имат подчертан ефект. И между другото, те помагат за персонализиране на грижата. Едни серуми се борят с обриви, други контролират мазния блясък, а има и такива, които допълнително хидратират или премахват раздразнението. Не е трудно да се използва серум. Просто трябва да се нанесат няколко капки по кожата след измиването на лицето и преди нанасянето на крем.

МАСКА

Смятате ли, че само жените могат да се разхождат у дома с маска и да си правят снимки? Мъжете също могат! Няма нищо странно в това мъж да си прави веднъж в годината маска. А защо не и повече?

Какво мислите за мъжката рутина за красота? Ще овладеете ли тези шест етапа или дори с първите четири няма да успеете?

грижа

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК