КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ?

кожата около очите

Как да се грижим за кожата около очите?

Навярно всяка от нас знае колко нежна и тънка е кожата около очите. Нейната дебелина е само 0,5 мм и е 5 пъти по-тънка от кожата на лицето. Освен това, няма подкожни мастни клетки, практически е лишена от потни и мастни жлези.

Освен това влакната на колагена, на които се дължи плътността и еластичността на кожата, в зоната около очите са много редки, заради което лесно се отпуска. Подложена е на постоянна динамика: смеем се, плачем, мигаме, присвиваме очи … Областта около очите е толкова нежна, че всички наши хронични заболявания, стреса, недоспиването, веднага се отразяват.

В резултат на всичко това, първо около очите се появяват бръчки, така наречените мимическите бръчки. Те могат да се появят още при 18-20-годишни момичета. В последствие с напредване на възрастта се появяват и възрастовите бръчки (статични) и избавянето от тях никак не е лесно.

Избирайки нужното средство за грижа за кожата около очите, съответстващо на възрастта ви и особеностите на тази зона, ще може да се радвате на добри резултати занапред.

Козметолозите в днешно време предлагат един интересен способ, с който да поддържате кожата си млада възможно най-дълго време. А именно наслояването на продукти, тоест нанасяне на продукт върху продукт. Като за първи основен слой предлагат да са флуиди, серуми, полутечни продукти, които играят ролята на „долно бельо” за кожата и след тях да се нанесе любимия околоочен крем.

ФЛУИД ЗА КЛЕПАЧИ “OCEAN RICHES”

флиудВ ТианДе продукт от типа „долно бельо” за кожата се явява флуида за клепачи „Ocean Riches“. Има много силно ревитализиращо действие върху кожата. Какво означава ревитализация? Възраждане, „възкресяване” на кожата.

Продуктът е с богат натурален състав:

  • Червени водорасли – лифтинг ефект.
  • Екстракт от морски таралеж – силен изглаждащ ефект за кожата около очите.

Комбинацията от екстракт от водорасли и морски таралеж позволява да се запълнят вече съществуващи бръчки и да се предотврати скорошната поява на нови.

  • Натриев хиалуронат – много силна овлажняваща съставка.

Серумът е толкова концентриран, че е абсолютно достатъчно да нанесете само 1-2 капки от него преди поставяне на обичайния околоочен крем. Благодарение на полутечната си формула този продукт се попива от кожата моментално.

Трябва да ви обърнем внимание и на други важни продукти за кожата около очите – маските. Те осигуряват интензивна грижа.

ОКОЛООЧЕН ИНТЕНЗИВЕН КОМПЛЕКС „TIBETAN HERBS”

Околоочният интензивен комплекс „Tibetan Herbs“ представлява много активни и силно въздействащи маски. Това е двуфазов продукт, който се състои от моделиращи маски за кожата около очите и фитоесенция. В опаковката ще откриете 100 броя маски и 10 мл. есенция.

Хубавото при тази маска е, че се ползва за горния и долния клепач. Препоръчва се за по-гладко нанасяне на маската да се среже във вътрешния край. Много е подходяща за изглаждане на кожата около очите, тъй като съдържа нискомолекулярен колаген.tibetan herbs

Веднага след употребата на тази маска кожата става по-плътна, изглаждат се бръчки и, много важно, намаляват се тъмните кръгове под очите и отока.

Първоначално започнете с 14-дневен курс, така ще получите траен и видим подмладяващ резултат. След това за поддръжка е достатъчно 1-2 пъти през седмицата. Поставете я за 15-20 минути и след това отстранете внимателно, измийте с вода, подсушете и нанесете 2 капки от фитоесенцията.

Маската е добре да се прилага вечер, тогава кожата ни има най-добри регенериращи процеси.

Есенцията е много активна, тя съдържа етерични масла от роза, лавандула и здравец, разтворени в маслиново масло. Тази фотоесенция подсилва действието на маските и сама по себе си притежава силно подмладяващо действие, активно изглажда бръчките, възстановява еластичността и подхранва.

Понеже фитоесенцията е на маслена основа се нанася само на долния клепач. Никога не се нанасят на горния клепач продукти на маслена основа!

ОКОЛООЧНИ КРЕМОВЕ ЗА ЕЖЕДНЕВНА УПОТРЕБА

ОКОЛООЧЕН ГЕЛ-АКТИВ ПРОТИВ БРЪЧКИ „SNAKE FACTOR”

грл-активТова е крем от изключително интересна серия за лице на ТианДе със змийска мазнина. Подходящ е за хора след 35-годишна възраст.

Продуктът е със силен ефект против бръчки, много нежен и деликатен за кожата около очите. Способства за активиране на производството на собствен колаген, изглажда мимическите и възрастовите бръчки. Особено подходящ за жени, които страдат от пигментни петна около очите. Околоочният крем Snail Secret изсветлява кожата около очите и възрастовите пигментации.

Прекрасен за употреба сутрин и вечер.

ГЕЛ КОНЦЕНТРАТ ЗА БРЪЧКИ ОКОЛО ОЧИТЕ „FUCOIDAN”

Подходящ е за хора от 30 до 100-годишна възраст.

Цялата серия Fucoidan се характеризира със силен подмладяващ ефект. Понеже съдържа молекули фукоза, които се извличат от морски водорасли. Тези молекули видимо подмладяват кожата. Серията съдържа висока концентрация на колаген, витамин Е, масло от жожоба.

Гелът спомага да се предотврати появата, както на мимически, така и на нови статични бръчки.фукоидан

МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН КРЕМ ЗА ОЧИ SNAIL SECRET

Този крем се характеризира не само със своето подмладяващо действие, а и със своето лековито действие благодарение на секрета от охлюви. Дава енергия на всяка клетка на кожата около очите. Може да кажем, че този крем е чудо, което стартира процесите на обновяване на клетките.

Многофункионалният крем ще бъде високо оценен и от жени, които има чувствителна кожа около очите, и хора, които имат проблеми с образуване на екземи и лющене.snail secret

Цялата серия със секрет от охлюви има заздравителен, терапевтичен ефект върху кожата. Овлажнява, изглажда, предотвратява появата както на мимически, така и на нови статични бръчки благодарение на съдържащите се в него пептиди.

Многофункционалният крем за очи със секрет от охлюви е продукт, който „отваря” очите, притежава антистрес ефект. Може да се използва както от млади момичета, така и от жени в елегантна възраст. Впечатляващ крем! Още от първото му приложение, ще се влюбите в него.

ОКОЛООЧЕН ЛИФТИНГ КРЕМ „COLLAGEN ACTIVE”

Всяка серия, която съдържа активен колаген, се явява с лифтинг ефект. Кремът има стягащо и повдигащо действие. Освен, че съдържа хидролизиран кератин, съдържа и гликопротеини, които не само изглаждат фините бръчки и правят дълбоките по-плитки, а стимулират нашите клетки сами да произвеждат колаген.

Забележителен крем, подходящ за жени след 35+, премахва следите на умора, намалява и дори отстранява тъмните кръгове и торбички под очите.

КРЕМ-СЕРУМ ЗА КЛЕПАЧИ ПРОТИВ БРЪЧКИ „CHARM COLLECTION”

collagen activeТова е крем, който се отнася към клас De luxe. Изключително силен продукт, тъй като е крем-серум. Препоръчва се употребата му след 45 години и е отличен за долен и горен клепач. Повишава местния имунитет и кожата видимо се подмладява, става по-еластична, изгладена, с по-малко бръчки и без пигментни петна.

Кремът овлажнява в дълбочина, възпрепятства появата на отоци и подутини под очите. Най-главното му качество е, че активира процесите в кожата против стареене.

КРЕМ-ГЕЛ ЗА ОЧИ ПРОТИВ БРЪЧКИ „ZHENFEI PERFECT”

Това е продукт с изразен ефект против бръчки, осигурява на кожата дълбоко овлажняване и подхранване. Възстановява структурата на колагеновите влакна и активира регенеративните процеси на клетъчно ниво.

Основният биологично активен компонент в серия „Zhenfei Perfect” е екстракт от бял лотос. На Изток казват, че лотосът е символ на младостта и живота.

СТЯГАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ-ГЕЛ „ZHENFEI PERFECT”

Премахва следите на умора и напрежението от нежната кожа около очите. Подходящ е да се използва за отстраняване на торбичките и отока под очите.

При редовно приложение, този крем доста бързо показва своя ефект: повишава еластичността и изглажда кожата.

Продуктите от „Zhenfei Perfect“ се препоръчват за жени след 35 години.

Кремовете за околоочна грижа от серията могат да се използват едновременно, като сутрин се нанася стягащият околоочен крем-гел, а вечер крем-гелът за очи против бръчки. Или ги редувайте: един месец използвате само крем-гела за очи против бръчки, а следващия – стягащия околоочен крем-гел.

КРЕМ ЗА КЛЕПАЧИ ПРОТИВ БРЪЧКИ „SHEEP PLACENTA”

Този крем може да бъде използван от хора на всякаква възраст. Той е богат на витамини. Зарад това го определяме като поливитаминов гел за зоната около очите. Насища кожата с влага.

КРЕМ ФИЛЪР ЗА КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ „BOTOLUXE”

Този крем се отличава от всички продукти, изброени до момента. Запълва мимическите бръчки, но не отвътре със стимулация на процесите в кожата, а отгоре. Действието му е моментално. Може да се използва от жени във всяка една възраст и тип кожа.

botoluxeВажно е да знаете, че кремът филър Botoluxе не се използва самостоятелно, а задължително в комбинация с друг околоочен крем. Това е продукт на най-съвременните технологии. Съдържа протеин във висока концентрация, също така и пептиди. Знаете, че продуктите съдържащи пептиди автоматично се отнасят към клас De luxe.

Този крем съдържа пептиди-релаксанти, които забавят предаването на нервни импулси в кожата и по този начин изглаждат мимическите бръчки. Съдържа също и пептиди-архитекти.

В нашия организъм се произвежда елемента декарин. Този компонент контролира качеството на подредбата на колагеновите влакна и по този начин възпрепятства образуването на „пришит” колаген. За съжаление, декаринът след 35-годишна възраст се произвежда все по-малко и по-малко. Както разбираме, с напредване на възрастта ние все повече се нуждаем от декарин и може да го внесем в кожата с крема филър Botoluxe.

Как правилно да го използваме?

Нанесете първо овлажняващ околоочен крем и след това нанесете тънък равномерен слой от крема филър Botoluxе, който ще запълни бръчките отгоре. Някои жени предпочитат да нанесат първо крема филър, а след това овлажняващ околоочен крем. И двата варианта са правилни, опитайте и преценете, кой е по-добър за вас.

След 3-4 седмици ще забележите дълготрайния ефект: изгладените бръчки и стегната кожа. За да получите стабилен резултат е нужно да използвате този крем поне 4 месеца. Това е продукт, който се използва сутрин и вечер.

Много е важно, особено за жени след 35 години, околоочните продукти да се нанасят систематично, като се използва методът на наслояване. Поне в два слоя: флуид и след него крем за околоочна грижа.

От голямо значение е с какво храним кожата отвън, защото храната, която консумираме, се разпределя от организма. Първо, важните витамини и елементи отиват за грижата на вътрешните органи, а след това, което остане, е за кожата.

ОКОЛООЧЕН ВЪЗСТАНОВЯВАЩ СЕРУМ „EYE CORRECTIVE SERUM”

serumТова е продукт, който се препоръчва да се използва два пъти в годината. Силно активен е и съдържа 10 пъти по-висока концентрация на биологично активни съставки в сравнение с всеки околоочен крем. С него се препоръчва да се правят курсове два пъти в годината.

Ако кожата около очите е силно набръчкана, уморена, посивяла, със следи от стрес и/или тъмни кръгове, използвайте една капсула сутрин и една вечер. Серумът се абсорбира лесно и бързо в кожата. След 1-2 минути, като втори слой, нанесете околоочен крем.

Ако искате просто да освежите кожата около очите, нанасяйте една капсула вечер два часа преди сън.

В една опаковка се съдържат 36 капсули под формата на „розови рибки”. Ако ползвате по една капсула, ще ви стигнат за 36 дни, ако ползвате по 2 капсули на ден, една опаковка ще е достатъчна за 18 дневен интензивен курс.

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

Ако зоната около очите има кафеникава или жълтеникава окраска означава, че черният дроб се нужда е подкрепа. Препоръчва се прием на таблетки с бял трън и рибофлавин или прилагане на цялата програма на корпорация ТианДе за укрепване на черен дроб.

В случай че зоната около очите е провиснала и има тъмно кафява окраска, говорим за слаба нервна система, безсъние, нарушение на кръвообращението. Препоръчва се прием на функционален комплекс с екстракт от гроздови семки и Цитрокалцевит или БАД „Шоусин“ и Цитрокалцевит.

добавкаАко в организма има паразити/глисти, зоната около очите е с тъмно синя окраска. Тогава препоръчваме противопаразитна програма от ТианДе.

При бръчки в ъгъла на очите или по очите при млади хора е добре да се започне с пълна грижа за кожата около очите: флуид, подходящ крем за възрастта, Botoluxe. Също се препоръчва прилагане на курс с NANO CORRECTOR „Стоп на бръчките“. Nano коректорът доставя колаген и резултатите от него са видими още след 7-14 дни прилагане, бръчките се заличават. Но ранната поява на бръчки се дължи на преждевременно стареене на организма, дисфункция на съединителната тъкан. За да не се появят бръчките отново и то в кратък срок от време, е нужно и вътрешен прием на:

  1. Черешово желе с колаген Active Life
  2. Биологично активна добавка „ПЯОЛЯН“
  3. Таблетки с екстракт от гроздови семки

Не забравяйте, че торбичките под очите не са само козметичен проблем, задължително трябва да се работи по проблема и от вътре. Торбичките под очите говорят за нарушена функция на червата. В компания ТианДе има прекрасни програми за метаболитна корекция на храносмилателната система:

  1. Пектинов кисел с боровинки или пектинов кисел с морска елда и ябълка или плодов чай Slim tea – приема се 1-2 пъти на ден преди храна.
  2. Функционален комплекс с бял трън с рибофлавин – по 1 т. дневно по време на хранене вечер.
  3. Прочистващ чай с бял оман – 1 чаша сутрин.

КАК СЕ НАНАСЯТ ОКОЛООЧНИ ПРОДУКИ?

Почистете лицето

Кремът ще попие по-добре, ако кожата е чиста и подсушена добре. Използвайте хладка, а не топла вода, подходящ за вашата кожа измиващ гел и попийте без да триете лицето с кърпа.

Не мажете, потупвайте!грижа

Колкото по-малко тормозите механично кожата около очите, толкова по-добре за нея. Тя става особено чувствителна и податлива на набръчкване с годините. Нанасянето на продукта е добре да става с леко потупвате с върха на безимения пръст. Той е по-слаб от показалеца и средния пръст и съответно разнасянето на крема с негова помощ е по-деликатно и щадящо. Може да го нанесете и с памучен тампон. Хитрината в този случай е да сложите малко крем на памука и да го задържите върху кожата за няколко минути.

Нанесете около окото

Някои дами се съсредоточават само в зоната под долния клепач, защото им създава най-много грижи. Не е честно да пренебрегвате останалите участъци от зоната. Кремът трябва да се нанася навсякъде около окото следвайки орбитата на костта. С други думи там, където биха покрили слънчевите ви очила. Не слагайте крема много близо до миглите, защото може да влезе в окото и да го раздразни.

Изчакайте 15 минути

Ако използвате околоочен крем вечер, не бързайте да лягате веднага. Нанесете го внимателно и изчакайте да попие. В противен случай има опасност, ако заспите веднага, да го изтриете в калъфката на възглавницата или да се размаже към очите. А на сутринта подуването под клепачите е гарантирано. Правилото важи и за сутрешното нанасяне. Изчакайте 10-15 минути преди да нанесете грим в зоната около очите.

ВЪПРОСИ

При тъмни кръгове под очите?

Задължително се препоръчва използването на маски: oколоочен интензивен комплекс „Tibetan Herbs“ или хидрогел за очи „Органични водорасли”. Като околоочен крем е подходящ многофункционалният крем за очи със секрет от охлюви или стягащият околоочен крем-гел „Zhenfei Perfect“.

Но тъмните кръгове не са само козметичен проблем, задължително трябва да се установи причината за появата им. Това може да бъде затруднена работа на бъбреците или на черния дроб. Задължително е да се работи по проблема и от вътре. В компания ТианДе има прекрасни програми за укрепване на работата на бъбреците и черния дроб.

От каква възраст е нужно да се използват околоочни продукти?

От момента, в който забележите появата на първите мимически бръчки. Обикновено от 18-20 годишна възраст, тогава започнете да използвате околоочен крем.

Как се нанася околоочен продукт?

Много нежно, с потупващи движения. Не с дърпане и разтягане.

С какво е специална серия за лице Vita Derm?

Това е серия разработена за хора с екстремно чувствителна кожа. Може да бъде използвана от хора с всеки тип кожа. За всяка възраст. Серията успокоява кожата и повишава местния имунитет.

При белези по лицето?

Многофункционален крем със секрет от охлюви. Този крем има не само козметичен изглаждащ ефект, но и заздравяващ, възстановяващ ефект. Муцинът от охлюв работи за обновяване на кожата. За още по-добри резултати се съчетава с мезоролер.

При дълбоки бръчки под очите?

Препоръчва се използване на мезоролер в комбинация с гел-актив против бръчки за кожата около очите Snail Secret. Може също и с крем-серума за клепачи против бръчки „CHARM Collection“. Но обезателно съчетайте с мезоролера! Той активира процесите на кожата, прави я по-плътна и еластична. Подходящ за мезотерапия в домашни условия.

Колко често и дълго е нужно да се използва флуид или есенция?

Ако желаете кожата ви винаги да бъде поддържана, еластична, подмладена и добре хидратирана, винаги използвайте флуид под основния околоочен крем. Именно, ако ползвате този метод на наслояване ще забавите значително стареенето на кожата.

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК